Een geheel vrijblijvend en gratis consult

Cryolipolyse

Snel een mooi figuur door vet te laten bevriezen.

 • Vet verwijderen zonder operatie
 • Ontvang een gratis consult
 • Direct resultaat
 • Veilige behandeling

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is het verwijderen van vet, zonder dat dat hier een chirurgische ingreep uitgevoerd hoef te worden. Tijdens de behandeling koelen we de vetcellen tot zo’n lage temperatuur dat het vet bevriest en afsterft. Het lichaam voert de afgestorven vetcellen vervolgens weer af. Een cryolipolyse behandeling is mogelijk bij gebieden als de benen, buik en billen.

Snel naar

Vet bevriezen zonder operatie

Cryolipolyse noemen we ook wel vet bevriezen. Met een cryotlipolyse verwijderen we lokaal lichaamsvet door vetcellen te bevriezen. We plaatsen pads op het gewenste lichaamsgebied die vervolgens de vetcellen afkoelen in de bovenste laag van het lichaamsvet. Op deze manier pakt cryolipolyse vetcellen selectief aan zonder dat hierbij het omliggend weefsel beschadigt. Tijdens de behandeling breekt de kou de vetcellen af, waarna uw lichaam ze op een natuurlijke wijze afvoert.

Hoe ziet de cryolipolyse behandeling eruit?

De cryolipolyse behandeling bestaat uit 3 fases. In de eerste stap wordt uw vet in een zeer korte tijd teruggekoeld naar -8°C. Vervolgens zullen uw vetcellen afsterven. Dit komt doordat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. In fase 3 voert uw lichaam de afgebroken vetcellen af. Dit kunt u bevorderen door minstens 2 liter water per dag te drinken.

De cryolipolyse behandeling

Cryolipolyse is een behandeling waarbij de temperatuur van de vetcellen via een thermische schok daalt. Bij Cosmetisch Centrum Alkmaar werken wij met de Cryo21.

Stap 1

De Cryo21 wordt direct op de probleemzones geplaatst, waarna het apparaat begint te koelen. Tijdens het koelen daalt de temperatuur van de huid in een zeer korte tijd van 34°C naar -8°C.

Stap 2

Omdat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan ander lichaamscellen, zullen de vetcellen afsterven, terwijl de omliggende lichaamscellen onbeschadigd blijven.

Stap 3

De afgebroken vetcellen worden in de weken na de behandeling door het lichaam afgevoerd als afvalstof. Ter bevordering van dit proces is het erg belangrijk dat u minstens twee liter water per dag drinkt. Dit proces duurt ongeveer twee weken. Vetcellen die afgevoerd zijn door het lichaam, komen niet meer terug.

Werkt cryolipolyse echt?

Ja cryolipolyse werkt echt. Lichaamsvet bestaat namelijk uit meerdere lagen. De onderste laag bevindt zich dicht bij de spieren. Deze vetlaag verkleint u door een gezonde leefstijl na te streven. De laag daarboven ligt net onder de huid en is de hardnekkigste vetlaag. Aangezien deze laag vet een slechte doorbloeding heeft, is het moeilijker om met alleen gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging snel resultaat te zien. Cryolipolyse is hiervoor de perfecte oplossing.

De werking van cryolipolyse

Door gecontroleerde koeling, bevriezen we het vet. Als een vetcel eenmaal is bevroren, verwijdert uw lichaam hem via een natuurlijke wijze. De reden hiervoor is dat vetcellen niet goed tegen kou kunnen in vergelijking met onze andere lichaamscellen.

Welke lichaamsdelen kan ik behandelen?

Cryolipolyse is geschikt voor de behandeling van verschillende lichaamszones. Bijna alle lichaamsdelen waar hardnekkig vet zich ophoopt, kunt u behandelen met cryolipolyse. Denk hierbij aan een cryo behandeling voor het gezicht of de hals. Daarnaast is de cryolipolyse geschikt voor uw decolleté, armen, taille, billen, benen, buik, heupen, lovehandles en zwembandjes.

Behandel informatie

Voor en na cryolipolyse

Bekijk het resultaat van cryolipolyse na een, drie of zes behandelingen.

Cryolipolyse behandeling

Resultaat na zes behandelingen.

Cryolipolyse behandeling

Resultaat na drie behandelingen.

Cryolipolyse behandeling

Resultaat na één behandeling.

De voordelen van cryolipolyse

Met een cryolipolyse behandeling profiteert u van de volgende voordelen:

 • Weer prettig voelen in uw eigen lichaam
 • Snel prachtig resultaat
 • Korte hersteltijd: geen operatieve ingreep
 • Geen littekens
 • Pijnloze behandeling

De risico’s van cryolipolyse

Cryolipolyse is een veilige behandeling. De kans dat u last krijgt van complicaties is minimaal. Daarbij is de hersteltijd van cryolipolyse erg kort. Uw lichaam verwerkt de afgevroren vetcellen op een natuurlijke manier. Dit zorgt ervoor dat er u vrijwel geen risico loopt tijdens cryolipolyse.

Wat kost cryolipolyse?

Vanaf € 599,- heeft u al een volledige cryolipolyse behandeling bij Cosmetisch Centrum Alkmaar. U ondergaat de behandeling in 6 verschillende sessies. Meestal vergoedt de verzekeraar deze behandeling niet. We raden aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden van uw situatie.

Behandeling Tarief
Buik V.a. € 599,- per zone (voor 6x)
Benen V.a. € 599,- per zone (voor 6x)
Billen V.a. € 599,- per zone (voor 6x)
Bovenarmen V.a. € 599,- per zone (voor 6x)
Menboobs V.a. € 599,- per zone (voor 6x)

De exacte kosten voor de cryolipolyse behandelingen hangen af van het aantal behandelingen, de lengte en eventuele speciale wensen van de cliënt. Bovenstaande tarieven vormen dan ook slechts een indicatie. Tijdens het gratis eerste consult bespreken we het behandelplan en de kosten met u. Lees meer over de kosten en vergoeding van cryolipolyse.

Is een cryolipolyse behandeling iets voor mij?

U wilt snel een strakker figuur, maar met alleen sporten en gezonde voeding lukt het maar niet om vet te verliezen op bepaalde gebieden. Vooral de buik, benen en billen zijn zones waar vet erg lastig verdwijnt, hoe hard u ook sport en hoe gezond u ook eet. Wilt u hier iets aan doen maar ziet u het niet zitten om onder het mes te gaan? Dan is cryolipolyse de oplossing voor u. Met een pijnloze, niet-chirurgische behandeling kunnen wij u bij Cosmetisch Centrum Alkmaar van uw overtollige vet afhelpen.

Voor de volgende gebieden is een Cryolipolyse behandeling het meest geschikt:

 • Rug
 • Love handles
 • Buik
 • Billen
 • Benen (heupen en binnenkant van de knieën)

Adviezen voor en na de behandeling

Voor de behandeling

 • Drink op de dag van de behandeling geen alcohol.
 • Trek loszittende, comfortabele kleding aan op de dag van de behandeling.
 • Verder vraagt een cryolipolyse behandeling niet om een specifieke voorbereiding.

Na de behandeling

 • Drink twee weken na de behandeling dagelijks minimaal 2 liter water, zodat de vetcellen goed afgevoerd kunnen worden.
 • Zorg voor voldoende beweging in de 48 uur na de behandeling. Ga een half uur wandelen, fietsen of doe een cardiotraining. De afbraak van vetcellen wordt zo gestimuleerd.
 • Blijf na de behandeling een gezonde leefstijl (gezonde/gevarieerde voeding en dagelijkse beweging) nastreven.

Veelgestelde vragen over cryolipolyse

Het resultaat van een cryolipolyse behandeling is al te zien direct na de eerste behandeling. U zult zien dat u meteen al een aantal centimeters aan vet bent verloren op het behandelde gebied. In de twee weken na de behandeling zal deze afname van vet doorzetten. De vetcellen in het behandelde gebied zijn voorgoed verdwenen en zullen niet meer terugkomen.

 • Is een cryolipolyse behandeling pijnlijk?

  De behandeling is niet pijnlijk. Na afloop kan de huid op de behandelde plekken rood zijn. Deze rode kleur trekt echter binnen twee uur weer weg. Na de behandeling kunt u daarom meteen weer verder met uw dagelijks bezigheden.
 • Ben ik geschikt voor een cryolipolyse behandeling?

  Wilt u graag snel een strakker figuur, maar lukt het u niet om vet op bepaalde gebieden te verliezen met gezonde voeding en sporten? Dan is een cryolipolyse behandeling de oplossing voor u. Bij een eerste consult controleren we altijd of er bij u gezondheidsredenen bestaan die het niet mogelijk maken om de behandeling uit te voeren. U kunt hierbij denken aan zwangerschap, hartimplantaten, verse littekens en lever- of nierafwijkingen. Uw gezondheid staat bij ons boven alles!
 • Hoe lang duurt een cryolipolyse behandeling?

  Een cryolipolyse behandeling duurt ongeveer 20 minuten. In die 20 minuten behandelen wij een zone met de grootte van één A4tje. Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u ervoor kiezen om een kuur te volgen. Een kuur bestaat over het algemeen uit drie tot zes behandelingen per zone. Kom gratis consult om een behandelplan voor het bevriezen van uw vet op te laten zetten.
 • Wanneer zie ik resultaat na een cryolipolyse behandeling?

  Direct na de eerste behandeling is er al resultaat te zien. U verliest meteen al een aantal centimeters aan vet op het behandelde gebied. Deze afname van vet zet twee weken na de behandeling voort. Na gemiddeld twee weken zijn de vetcellen voorgoed verdwenen en keren deze niet meer terug.
 • Hoe vaak moet ik een cryolipolyse behandeling ondergaan?

  We bepalen het aantal behandelingen tijdens een eerste consult op basis van uw persoonlijk wensen en situatie. Zo behalen sommige cliënten na de eerste behandeling al hun gewenste doel. Veelal adviseren we een kuur van minimaal drie behandelingen voor een optimaal resultaat.
 • Wat zijn de risico's en bijwerkingen?

  Een cryolipolyse behandeling is volledig veilig en er zijn geen risico’s of bijwerkingen aan verbonden.
 • Hoe werkt een cryolipolyse behandeling echt?

  Uit wetenschappelijk onderzoek van dermatologen van de Hardvard Medical School in de VS kwam naar voren dat vetcellen gunnen worden geëlimineerd door kou. Omdat alle andere lichaamscellen wel tegen kou kunnen, blijven deze onbeschadigd. Het principe van het elimineren van vetcellen door bevriezing is dus wetenschappelijk bewezen. De rapportages van de Harvard Medical School kunt u hier vinden
 • Kan het vet na een cryolipolyse behandeling weer terugkomen?

  De vetcellen worden na de behandeling afgebroken en afgevoerd door het lichaam. Deze vetvellen verdwijnen en komen niet meer terug. Uiteraard adviseren we u wel om een gezonde leefstijl na te streven om het gewenste resultaat te behouden. Buitengewoon veel sporten of lijnen is hierbij niet nodig.
 • Is een cryolipolyse behandeling veilig?

  Cryolipolyse is niet schadelijk en niet gevaarlijk. Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen alleen gevoelig zijn voor de effecten van kou. De omliggende weefsels beschadigen we dan ook niet. Na het bevriezen van de vetcellen voert uw lichaam deze op een natuurlijke manier af zonder dat u hier nadelige gevolgen van ervaart. U kunt bij cryolipolyse dan ook rekenen op een veilige behandeling waarbij zowel uw huid, spieren als zenuwen niet aangetast worden.
 • Waar gaan de vetcellen heen en kunnen ze terugkeren?

  Met cryolipolyse bevriezen we de vetcellen waarna deze afsterven. In de periode na de behandeling gaat uw lichaam aan het werk om de vetcellen op een natuurlijke manier te verwerken. Afgevoerde vetcellen keren niet terug.
 • Kan ik meerdere cryolipolyse behandelingen op één dag ondergaan?

  Wanneer u het prettig vindt is het mogelijk om verschillende zones op dezelfde dag te behandelen. Direct een tweede behandeling ondergaan in hetzelfde gebied is geen optie. Uw lichaam heeft namelijk eerst de tijd nodig om de vetcellen af te voeren.
 • Kan ik na de behandeling direct mijn dagelijkse taken weer oppakken?

  Aangezien de behandeling een niet-operatieve methode is, kunt u direct weer uw dagelijkse routine doorzetten. De korte hersteltijd is dan ook een van de grote voordelen van cryolipolyse.
 • Moet ik na de behandeling een streng dieet volgen of veel sporten?

  Het is niet nodig om na de behandeling een streng dieet te volgen en veel sportactiviteiten uit te voeren. Wel is het van belang om een gezond leefpatroon te hanteren. Dit houdt in gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Vaak merken we aan onze cliënten dat ze na de behandeling zo lekker in hun vel zitten dat ze extra motivatie hebben om een gezonde leefstijl te handhaven.
 • Moet ik altijd eerst een eerste consult plannen voor ik kan starten met cryolipolyse?

  Voordat we starten met cryolipolyse plannen we eerst een eerste consult in. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. We bespreken uw wensen en verwachtingen en leggen u alles uit over de behandeling. Ook vragen we naar uw medische gezondheid. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op maat op. Uiteraard is er tijdens het consult ook alle ruimte om vragen te stellen, zodat u exact weet wat u te wachten staat.

Recensies

Behalve dat ik er echt veel beter uit zie voel ik mij ook weer mijzelf als ik in de spiegel kijk. Zonder prikjes of enge ingrepen. Een absolute aanrader!

Inmiddels heb ik 6 behandelingen gehad en ben ik zeer tevreden met het resultaat. En ik kan iedereen die op zoek is naar huidverbetering dit zeker aanraden. Bedankt Noortje!

Meer recensies

Waarom CCA?

 • Geen operatieve ingrepen
 • Geen kans op infecties
 • Geen littekens
 • Een natuurlijke uitstraling
 • Bewezen technologieën
 • 13 jaar ervaring

Vul het formulier in of bel 072 5126056 voor een gratis consult


 
© Copyright Cosmetischcentrumalkmaar.nl 2023 | Powered by iClicks | Sitemap | Contact| Cookie instellingen
Google Beoordelingen
4.5